Kültür Üniversitesi IBM Kimlik Yönetimi ve Erişimi Projesi

Kültür Üniversitesi IBM Kimlik Yönetimi ve Erişimi Projesi

IBM IDENTITY AND ACCESS MANAGEMENT PROJESİ

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Kullanıcı Hesapları Tek Bir Merkezden Yönetiliyor!

Kültür Üniversitesi’nin Bilgi Birikim Sistemleri ortaklığıyla gerçekleşen Kimlik Yönetim Sistemine geçiş süreci başarıyla sonuçlandı. Kuruluşlarından bu yana eğitim ağlarında ve kurumsal eksende kaydettikleri gelişmelerin sonucu olan ihtiyacı karşılamak amacıyla, bu ihtiyaca cevap​ verebilen çözümleri araştırmaya başlayan Kültür Üniversitesi, ürün olarak IBM Security Identity and Access Manager’ı (IAM), proje için Bilgi Birikim Sistemleri’ni seçti.

BBS ile gerçekleşen süreçten bahseden Kültür Üniversitesi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanı Ender Ekici; “Öğrenci ve idari personelin hesaplarının merkezi bir noktadan yönetilmesi büyüme sürecimizde ortaya çıkan en önemli ihtiyaçlardan biriydi. Tüm kullanıcıların şifre yenileme ve hatırlatma hizmetini “self-servis” kullanabilmeleri, tespit ettiğimiz ihtiyaçlar başlığı altında bir başka önemli maddeydi. Birçok farklı hizmet için bir hesap yaratmak ve yönetmek yerine merkezi bir sistemde tek bir hesap oluşturmanın zaman ve verimlilik anlamında çok daha etkin olabileceğini düşündük. Kimlik Yönetimi yazılımına ihtiyacımız da bu noktada başladı.”

Proje sonunda BBS’nin Kültür Üniversitesi’ne katkıları için ise Ekici şunları söyledi; “IBM Security Identity and Access Manager (IAM), temel olarak kullanıcı hesabı gerektiren tüm hizmetlerin merkezi bir sistemle yönetilmesini sağlıyor. Eski yapıda kullanıcı hesaplarını oluşturan verilerde eksiklikler ya da tutarsızlıklar olduğu görülürken, yeni sistem ile bu sorun çözüldü. IAM’ın bize sağladığı bir başka kolaylık da yetkilendirme. Kullanıcı profilleri olanağı sunan IAM ile kimin hangi hizmete ne ölçüde erişebileceği belirlenebiliyor. IAM’ın en önemli artılarından biri de, kullanıcılarımıza mevcut ve gelecekteki tüm bilişim çözümlerine tek bir şifre ve tek bir kullanıcı adıyla yararlanma olanağı sunması oldu.”

BBS’de IBM yazılım ürünlerinin satışını büyütmekten sorumlu İş Geliştirme Yöneticisi Oktay Şükür ise Kültür Üniversitesi kimlik ve erişim yönetimi projesi için “Müşteri-Çözüm Ortağı işbirliğinin uyumlu bir örneği olması ve 2. fazında SAP entegrasyonunun tamamlanması ile müşteri memnuniyetinin devamlılığı açısından BBS için oldukça önemli bir proje olmuştur. IBM Security Identity and Access Manager ürünü fazla sayıda sistemleri olan veya sistemleri kullananların sayısının çok olduğu ya da güvenliğin ön planda tutulup, kalite yönetimi gereği denetlenmesi istenen Kurum ve Kuruluşlar için gerekli ve katma değer sağlayan bir çözümdür. Bu proje diğer eğitim kurumları için örnek teşkil eden bir çalışma olmuştur.” dedi.

BBS’de eğitim sektöründen sorumlu Kurumsal Satış Yöneticisi olarak görev yapan Armağan Temur; ‘’Kültür Üniversitesi’nin Kimlik Yönetim Sistemi’ne geçiş projesini duyduğumuz günden satışı gerçekleştirene kadar geçen sürede büyük bir heyecanla çalıştık. Proje sonucunda önemli bir fayda sağladığımız için hem gururlu, hem de mutluyuz. Bu başarılı projemizin eğitim sektöründeki diğer üniversitelerimize de örnek oluşturacağını düşünüyoruz.’’ dedi.​