Veritabanı Güvenliği Veritabanı Güvenliği
Çözümler | Bilgi Güvenliği |Veri Güvenliği|
Veritabanı Güvenliği
Veritabanı Sistemleriniz için Temel Güvenlik Kontrol Önlemlerini Beraber Detaylandırıp Tasarlayalım

Veritabanı Güvenliği

Veritabanı güvenliği, veritabanı yönetim sistemlerini kötü niyetli siber saldırılara ve yasa dışı kullanıma karşı korumak için kullanılan önlemleri içerir. Veritabanı güvenlik programları, yalnızca veritabanındaki verileri değil aynı zamanda veri yönetim sisteminin kendisini ve ona erişen her uygulamayı kötüye kullanım, hasar ve izinsiz girişten korumak için tasarlanmıştır.
 
Veritabanı Güvenliği (Database Security) bir veritabanı ortamında güvenliği sağlayan araçları, süreçleri ve metodolojileri kapsar. Birçok yazılım güvenlik açığı, yanlış yapılandırma, yanlış kullanım veya dikkatsizlik, nedeni ile istismar edilebilir. Savunmanız ne kadar sağlam olursa olsun bir bilgisayar korsanının sisteminize sızma olasılığı her zaman vardır. Ancak veritabanınızın güvenliğine yönelik tek tehdit saldırganlar değildir; Çalışanlarınız da işiniz için risk oluşturabilir. Kötü niyetli veya dikkatsiz bir çalışanın erişim izni olmayan bir veriye erişme olasılığı her zaman vardır.
 
Önerebileceğimiz temel güvenlik önlemleri:
 
  • Güçlü parolalar zorunlu kılınmalı,
  • Parola karmaları şifreli olarak saklanmalı,
  • Birden çok giriş denemesinden sonra hesaplar kilitlenmeli,
  • Personel farklı rollere geçerse, şirketten ayrılırsa veya artık aynı düzeyde erişime ihtiyaç duymuyorsa, hesaplar düzenli olarak gözden geçirilmeli ve devre dışı bırakılmalı…
Veritabanı sunucunuzun veritabanı güvenlik tehditlerinden korunması için veritabanı güvenlik duvarı (Database Firewall) kullanılmalıdır. Varsayılan olarak bir güvenlik duvarı trafiğe-erişime izin vermez. Bunun için özel bir neden olmadıkça veritabanınızın giden bağlantıları başlatması ya da durdurması gerekir.
 
Veritabanını bir güvenlik duvarı ile korumanın yanı sıra, bir web uygulaması güvenlik duvarı (WAF) da kullanılmalıdır. Bir veritabanı güvenlik duvarı çoğu web uygulaması saldırısını durduramaz çünkü geleneksel güvenlik duvarları ağ katmanındadır. Web uygulama katmanları ise uygulama katmanında çalışır.
 
Örneğin Web Uygulaması Güvenlik Duvarı (Web Application Firewall - WAF), 7. katmanda çalışır ve SQL enjeksiyon saldırıları gibi kötü amaçlı web uygulaması trafiğini algılayabilir ve veritabanınıza zarar vermeden önce engelleyebilir.
 
Bilgi Birikim Sistemleri, müşteriye “doğru çözüm” sunmanın en büyük değer olduğuna inanır. Belirlenen proje bütçesine sadık kalmayı ve zamanında teslim etmeyi amaçlayarak bu alanda yıllardır hizmet vermektedir. Bu kapsamda yetkin ve deneyimli personeli ile birçok başarılı projeler gerçekleştirmiştir. Yaptığımız işleri tanıtma ve size de doğru çözümü sunmamız için lütfen izin verin size ulaşalım.
İletişim Formu
Guvenlik Resmi
GÖNDER