Gündem ve HaberlerGündem ve Haberler
Medya | Gündem ve Haberler |
Panasonic Electric Works Türkiye, BBS danışmanlığı ile HPE Simplivity Gen10 sunucu mimari çözümünü konumlandırdı
Gündemimizi ve Medyada Yayınlanan Haberlerimizi Takip Edin

Panasonic Electric Works Türkiye, BBS danışmanlığı ile HPE Simplivity Gen10 sunucu mimari çözümünü konumlandırdı

Doğru yatırım, doğru iş ortağı ile kurumsal verimi beraberinde getirdi



Panasonic Electric Works Türkiye Information Technology Genel Müdürü Hasan Arslan
 
 
 
Panasonic Electric Works Türkiye, BBS danışmanlığı ile HPE Simplivity Gen10 sunucu mimari çözümünü konumlandırdı. Kazanımlar da hızlı bir şekilde kendini gösterdi. Veri sıkıştırma ve tekilleştirme teknolojisi ile %90'a varan veri saklama tasarrufu oldu. Ortalama 45dk – 1 saat süren yedekten geri dönüş süresi ise ortalama 2 dakikaya indi.
 
 
 
İstanbul'da yer alan endüstriyel tesislerinde faaliyet gösteren Panasonic Electric Works Türkiye, net bir hedefle çalışmalarını yürütüyor: Konfor, güvenlik ve enerji verimliliği sağlayan yenilikçi ürün ve çözümlerini dünya pazarlarına ulaştırmak ve insan odaklı yaklaşımlarla daha iyi ve konforlu bir ‘yaşam' sunmak. Bu felsefenin bir yanıması olarak 2014 yılında hayata geçirilen yatırımla sektörünün öncü ve “Super Brand” statüsüne sahip markası VİKO'yu da bünyelerinde bulundurduklarını belirten Panasonic Electric Works Türkiye Information Technology Genel Müdürü Hasan Arslan, şu bilgileri paylaştı:
 
“Panasonic Electric Works Türkiye, 60'dan fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile markalarını dünya pazarlarında başarıyla temsil etmekte ve Türkiye'deki sektör liderliğini sürdürmekte. Teknolojik dönüşümün gerektirdiği tüm otomasyon ve entegrasyonları başarı ile hayata geçiren endüstriyel tesislere sahip Panasonic Electric Works Türkiye, yaşam alanlarının konfor ve kalitesinin artırılmasına katkı sağlayan ürün ve çözümlerini dünya pazarlarına sunmak için ARGE, inovasyon ve tasarım çalışmalarını başarı ile yürütmekte. Panasonic Electric Works Türkiye'nin ürün gamı içerisinde Elektrik Anahtar ve Prizleri, Grup Prizler, Aksesuarlar, Kablo Kanalları, Alçak Gerilim Şalt Ürünleri, Sigorta Kutuları, Akıllı Ev ve Bina Otomasyon Sistemleri, LED Aydınlatma Ürünleri, Güneş Enerjisi Panelleri ve Yangın Algılama – Alarm Sistemleri yer almakta. Sürdürülebilirliği kurumsal sorumlulukları arasında değerlendiren Panasonic Electric Works Türkiye; kalite, güvenlik ve çevre sorumluluğuna önem veren yaklaşımlarının sonucu olarak ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sistemleri sertifikalarına sahip.”
 
 
 
Faydalar kendini gösterdi
 
Panasonic Electric Works Türkiye'nin bu gücü ve gelişen ihtiyaçları bilişim başlığında bazı yatırımları gerekli kıldı. Bu noktada Panasonic Electric Works Türkiye, Bilgi Birikim Sistemleri (BBS) ile mevcut sunucularının güncel ve sürekli gelişen kurumsal ihtiyaçları hedeflenen biçimde karşılayabilmesini destekleme hedefiyle yatırım kararı aldı. Bu stratejik hedeflemenin bir yansıması olarak geleneksel sonucu mimarisinden hiper bütünleşik sunucu mimarisi sağlayan HP Simplivty sunucu mimarisine geçiş yapıldı. Bir süre önce de Simplivty sunucular yeni nesil hiper bütünleşik sunucu mimariye upgrade edildi. Bu yatırımla hızlı ve net biçimde elde edilen faydaları Hasan Arslan şöyle anlattı:
 
“Yatayda hızlı genişleme, scaleblity ve  esneklik gibi kazanımlarımız oldu. Bir sunucunun kopyasını çıkarabilmek saniyeler mertebesine inerken, bir sunucunun yedeğinin alınması ve  boyuttan bağımız olarak yedekten dönme operasyonlarımız dakikalar mertebesine indi. Ayrıca anlık, dakikalık, saatlik, günlük ve haftalık yedeklerimizi yerel ve uzak lokasyonlarımızda kurumun ihtiyaç duyduğu politikalar ile uzun vadeli saklama imkanımız oldu.”
 
 
 
Kesintisiz geçiş sağlandı
 
Yatırım ihtiyacını öne çıkartan kurumsal gelişime bakıldığında, Panasonic Electric Works Türkiye, kendi içinde hayata geçirdiği ihtiyaç analizleri paralelinde hiper bütünleşik mimaride ilerleme kararı aldı. Bu kurumsal kararı aldıktan sonra BBS ile birlikte hızlı bir şekilde mevcut durum analizlerine başlandı ve yapılan analizlerdeki ihtiyaç listesine göre ürün ve marka seçimi süreçlerine geçildi. “Yaptığımız araştırmalar sonucunda en doğru çözüm olan HPE Simplivity ürününde karar kıldık. HPE'nin yetkin iş ortaklarından biri olan BBS ile proje planı çıkartıp, hızlıca implementasyon çalışmalarına başladık” bilgisini veren Hasan Arslan, BBS ile iş birliğinin sağladığı fayda ve avantajları şöyle anlattı:
 
“Yaptığımız ön çalışma ile kesintisiz bir geçiş planladık. Geçiş sırasında kullandığımız IT  sistemlerinin etkilenmemesi için BBS çok doğru bir planlama yaparak, sistemin canlı çalışırken taşınmasını hedefledi. Sunucularımızın kesintiye uğramadan taşınması hızlı bir şekilde gerçekleşti. Ekip üyelerimiz ise oluşan gereksiz bekleme sürelerini aşarak, hem iş birimlerinin zamanını hem de kendi zamanlarını daha verimli kullanmaya başladı. Satış sürecinden, ilgili ekipmanların sistemlerimize doğru bir şekilde kurulması ve yaşatılması aşamalarında BBS ile çok yakın ve tek bir takım olarak çalışmayı başardık. Olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmaları ve süreç içerisinde değişen bazı isteklerimize hızlı ve doğru çözümler üretmeleri de ne kadar doğru bir proje ortağı seçimi yaptığımızın kanıtı oldu.”
 
Panasonic Electric Works Türkiye, projenin fikir aşamasından başlayıp, teklif toplama ve sonlandırmaya kadar geçen tüm süreçte doğru yatırımın firma içinde konumlandırılması hedef ve önceliği ile hareket etti. İlerleyen süreçte kurumsal büyüme paralelinde yatırımların katma değerini görmek için uzman danışman kadronun doğru ekipman ile birlikte çalışması gerektiği bilinci bu çalışmada öne çıktı. Bu bakış açısının bir yansıması olarak Hasan Arslan, BBS'den alınan uzman görüşleri ile ürün ve danışmanlığı doğru bir şekilde konumlandırmayı başardıklarını vurguladı.
 
 
 
 
 
 
 
Öngörü sağlayan bir mimari
 
BBS danışmanlığı ile hayata geçirilen yatırım kapsamında eski nesil ve bazı uygulamalar açısından performans sorunu yaratabilen sunucular yenilendi. Yedek alma ve yedekten geri dönüş operasyonlarında önemli zaman avantajı ve başarı elde edildi. Veri saklama kapasite sorunları bertaraf edilirken, kurumsal kapasite ve büyüme planlarına uygun bir mimari hayata geçirildi. HPE Simplivity Gen10 sunucu mimari çözümü ile tüm performans sorunları aşıldı. Kapasitelerde %50 artışlar ve sistemin sağladığı tekilleştirme ve sıkıştırma teknolojisi ile çok fazla veriyi, çok az yer kaplayarak saklayabilme imkanına sahip olundu. Bu da kurumsal bazda önemli bir tasarruf ve esnekliği beraberinde getirdi. Ayrıca anlık olarak kapasite artışlarını gözlemleyebilme ve ileriye dönük büyüme planlarını yapabilme imkanına kavuşuldu. IT yatırımları konusunda artık çok daha erken tahminler yapmak, kurumsal nakit akış ve bütçe planlamalarına katkıda bulunabilmek mümkün oldu.