Azure
Azure; Microsoft tarafından sağlanan bulut hizmetlerine ve kaynaklarına erişmenize ve bunları yönetmenize olanak tanıyan bir bulut bilişim platformudur.
Veri merkezlerinde yer alan sunucular ve özel ağlar gibi çeşitli bileşenlerin her birini ayrı ayrı satın alınması işletmeler için çok pahalı ve risklidir. Çok sayıda sunucu içeren devasa veri merkezlerine sahip Azure'un bunun gibi birçok bilişim sorununa çözümler sunar.
Microsoft Azure hizmetleri, şirket içi sunucuları buluta taşımaktan çok daha fazlasını kapsar. Azure, işletmelerin ve bir uygulama oluşturmak isteyenlerin kullanabileceği sanal makineler, SQL Veritabanları, Active Directory Domain Servisi gibi 200'den fazla bulut tabanlı bilgi işlem hizmeti sunar. Bu, bir uygulamaya veya hizmete ihtiyaç duyduğunuzda ekibinizin her seferinde sıfırdan başlamasına gerek olmadığı anlamına gelir.
Microsoft Azure'un Avantajları Nelerdir?
Azure'un en belirgin avantajı, kuruluşunuzun bulut tabanlı iş yüklerini çalıştırmak için gereken donanımın satın alınması, yapılandırılması, bakımı ve onarımı gibi büyük sorumluluklardan sıyrılmasını sağlamasıdır. Azure Bulut'a geçiş, BT ekiplerinizi ağınızı yeniden tasarlama, optimize etme, tehditleri araştırma ve yeni güvenlik stratejileri uygulama gibi temel rollerinden özgürleştirir.
-
Azure, mobil uygulamalar geliştirmek, IoT cihazları tasarlamak, çevrimiçi depolama ve veri tabanı kaynaklarına bağlanmak isteyenler için de çok sayıda ürün ve hizmet sunar.
-
Azure'un temel amacı yapılandırılmış veya yapılandırılmamış büyük miktarda veriyi depolamaktır. Azure; bulut tabanlı bilgi işlem altyapısı, yerleşik yük dengeleme ve sanal bir anahtarla donanım yükseltmeleri gibi şirket içi sunucu yapılandırmasıyla kolaylıkla başaramayacağınız artılara sahiptir. Ayrıca, ağ düzeyinde sanal makineleri kilitleyen, erişim için belirli isteklerin onaylandığı durumlar dışında gelen trafiği engelleyen bazı güvenlik özelliklerini de içerir. RBAC (Rol Tabanlı Erişim Kontrolü), Güvenlik Duvarı ayarları, Kimlik ve Erişim Yönetimi (IAM)) ile erişim kısıtlaması sağlar.
-
Azure, tahmine dayalı analitik gerçekleştirmek ve kullanışlı algoritmaları tanımlamak için bir dizi araç kullanmaktadır. Azure Machine Learning hizmeti, şirket içinde kullandığınız çerçevelerin ve araçların aynısını kullanarak makine öğrenimini hibrit ortamlarda veya doğrudan bulutta oluşturmayı, eğitmeyi ve dağıtmayı mümkün kılar.
-
Azure'un kuruluşlara iş yüklerine göre ihtiyaç duyulan esnekliği sunabilmesi; hizmet talebine göre ölçeklendirme özelliği ile mümkündür.
-
Azure'un kullandıkça öde fiyatlandırması, kuruluşların BT bütçelerini daha iyi yönetmelerine ve yalnızca ihtiyaç duydukları kadar hizmet satın almalarına olanak tanır.
-
İşletmelerin, Azure tarafından sunulan SQL ve NoSQL hizmetleriyle veri odaklı kararlar almaları ve zaten mevcut olan verileri derinlemesine incelemeleri kolaylaşır.